Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول‌نیوز -ماسوله،‌ دهکده‌ای مه‌آلود و پر از خانه‌های خوش‌رنگ است که بر روی هم ساخته شده‌اند و با کمک یکدیگر خود را به آسمان رسانده‌اند.






در ۲۶ کیلومتری جنوب‌غربی فومن و در ۶۵ کیلومتری جنوب‌غربی رشت در استان گیلان، در میان جاده‌ای مه‌‌گرفته، روستایی پلکانی به نام ماسوله جای گرفته است.

در ایران روستاهای پلکانی معدودی وجود دارند که ماسوله گیلان یکی از آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماسوله،‌ دهکده‌ای مه‌آلود و پر از خانه‌های خوش‌رنگ است که روی هم ساخته شده‌اند و با کمک یکدیگر خود را به آسمان رسانده‌اند. وقتی قدم بر کوچه پس کوچه‌های پله پله روستا می‌گذارید که بیشتر اوقات غرق در مه هستند، محو این خانه‌های زرد‌رنگ و تماشایی با گلدان‌های شمعدانی می‌شوید که در همه این خانه‌ها وجود دارند.

ماسوله بهشتی است که اکثر اوقات در فصل‌های بهار، پاییز و زمستان در مه فرو رفته است. اینکه این خانه‌ها بسیار به هم نزدیک هستند و سقف هر خانه، حیاط خانه پایینی است، فضایی گرم و صمیمی در روستا ایجاد کرده است. اما تنها معماری جذاب و بی نظیر ماسوله نیست که این دهکده پلکانی را میان گردشگران پرطرفدار کرده است؛ ماسوله مملو از کوهستان‌های مرتفع، جنگل، ییلاقات سرسبز و دیدنی‌های جذاب و شگفت‌انگیز است.

هرساله توریست‌های بی‌شماری از سرتاسر جهان راهی این روستای پلکانی می‌شوند تا از جاذبه‌های فوق‌العاده آن دیدن کنند. با ما همراه باشید تا شما را با این دیدنی‌های مسحور‌کننده آشنا کنیم.

بازار ماسوله

بازار ماسوله قلب تپنده روستا محسوب می‌شود. این بازار دیدنی با دیگر بازارهای روستاهای دیگر ایران تفاوت دارد. پیشنهاد می‌کنیم اگر گذرتان به این دهکده پلکانی افتاد حتما به دیدن این بازار جذاب و تماشایی بروید. در این بازار هم می‌توانید خرید کنید، هم از دیدن مغازه‌ها لذت ببرید. بازار ماسوله درست مانند پاساژهای شیک و مدرن طبقاتی شهرها است؛ بدین معنا که از چهار سطح جدا و مستقل تشکیل شده است؛ به گونه‌ای که مغازه‌ها در سطح پایین یک طبقه‌ای و در سطح بالا از دو طبقه تشکیل شده‌اند.

گردشگران می‌توانند از این بازار دست‌سازه‌های روستاییان، مربا، ترشیجات، صنایع‌دستی گیلان، خوراکی‌های محلی، گلیم، ابزارهای فلزی و لوازم سنتی زیبا خریداری کنند. علاوه بر این، نشستن در کافه‌ها و رستوران‌های بسیار این بازار که بیشتر در فضای روباز روستا قرار گرفته‌اند، لذت سفر به این روستای پلکانی را دوچندان می‌کند.

موزه مردم شناسی

در میان کوچه پس کوچه‌های روستا، موزه‌ای به نام موزه مردم‌شناسی قرار گرفته که در سال ۱۳۸۱ تاسیس شده و تاریخ ماسوله و مردمانش را در خود گنجانده است. موزه در سه بخش، به نمایش مجموعه‌ای از اشیا فرهنگی از قبیل کوزه‌ها، جام‌ها، کفش‌های سنتی، پول‌های قدیمی، چینه‌های گلی، کتیبه، انواع داس، گهواره و خیلی اشیا دیگر روستا پرداخته است. بخش اول دوره معاصر و صدسال اخیر، بخش دوم دو قرن گذشته و بخش سوم یافته‌هایی از قرن چهارم را به نمایش گذاشته است. موزه مردم شناسی ماسوله نمایانگر تاریخ غنی این روستا است و تنها موزه شخصی ایران است که توسط یکی از افراد فرهنگ‌پژوه به نام «فرهاد شرفی ماسوله‌ای» تاسیس شده است.

آبشار کوشم

ماسوله از آبشارها و چشمه‌های فراوانی برخوردار است که دیدن تک تک آنها خالی از لطف نیست. یکی از این آبشارها که با نام کوشم شناخته می‌شود از روستا دسترسی آسانی دارد و با یک پیاده‌روی سبک یک‌ساعته با شیبی ملایم می‌توانید به‌راحتی به دیدن آن بروید. آبشار کوشم در دره جنگلی ماسوله با ۳۰ متر ارتفاع در امتداد رودخانه قرار گرفته و با انبوهی از درختان سرسبز احاطه شده است. از دیگر آبشارهای ماسوله می‌توان به آبشار ماسوله رودخان و آبشار خرم‌بو اشاره کرد.

پارک جنگلی ماسوله

پارک جنگلی ماسوله یکی از زیباترین پارک‌های جنگلی شمال کشور و حتی خاورمیانه است. تنوع گیاهان این پارک بسیار است و درختانی چون راش، توسکا، ممرز، درخت آزاد و فندق و همچنین گیاهان دارویی و علفی نیز در آن دیده می‌شوند. این پارک جنگلی مکانی تفریحی برای گردشگران است که هوای خنک و پاک آن روح هرکسی را طراوت می‌بخشد. امکانات رفاهی نظیر آلاچیق، رستوران و دکه نیز برای رفاه گردشگران در این پارک گنجانده شده است. هرساله خیل عظیمی از گردشگران برای گذراندن تعطیلات یا استراحت، راهی این پارک جذاب و دیدنی می‌شوند. اگر به ماسوله سفر کردید و به دیدن این پارک رفتید، خوردن آش دوغ را فراموش نکنید.

امام‌ زاده عون بن محمد

ماسوله علاوه بر جاهای دیدنی و تاریخی، اماکن زیارتی نیز دارد. امام‌زاده عون‌بن‌محمد از جمله این بناهای زیارتی است که به قرن دوم یا سوم هجری تعلق دارد؛ بقعه‌ای هشت ضلعی که کتیبه کنده‌کاری شده روی سنگ قبر آن متعلق به سال ۹۶۹ هجری‌قمری است. همچنین اسناد به دست آمده از این بقعه، نشان می‌دهد که این امام‌زاده نوه امیرالمونین، یعنی فرزند «محمد حنیفه»، پسر امام علی (ع) است.

آبشار لار چشمه

پیش از روستای ماسوله در کنار جاده فومن آبشار زیبای چشمه لار قرار گرفته که از جاذبه‌های دیدنی و پرطرفدار شمال ایران است. این آبشار زیبا در میان نقطه ای با جنگل‌های انبوه و سرسبز پوشانده شده و پدیده کم‌نظیری را به‌وجود آورده است. ارتفاع لارچشمه نزدیک به ۶ متر است و حوضچه‌های کوچکی در پایین آن دیده می‌شوند. وجود استراحتگاه، رستوران و قهوه‌خانه در مجاورت این آبشار دیدنی این مکان را به تفرجگاهی جذاب برای دوست‌داران طبیعت تبدیل کرده است.




منبع:کجارو



منبع: پول نیوز

کلیدواژه: گردشگری پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۵۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی آخرین وضعیت سیب ذخیره شده در سرد خانه های آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  آذربایجان غربی با   تولید سالانه بیش از 1 میلیون تن معادل  یک سوم سیب درختی   کشور، یکی از مهمترین قطب های تولید این محصول باغی است.

هر ساله بخشی از این محصول در بازار بصورت تازه خوری مصرف و بخشی نیز به کشورهای مختلف صادر میشود.

اما بخشی از  این محصول  که  در سردخانه های استان ذخیره شده است به دلایل مختلف از بین میرود.

وضعیت مبهم سیب باقیمانده در سردخانه های آذربایجان غربی کام کشاورزان و سرمایه گذاران این بخش را تلخ می کند.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: تمام تلاش خود را برای جلوگیری از ایجاد التهاب در بازار سیب درختی و مدیریت این محصول در ماههای گذشته انجام داده ایم.

آقای کرمی در جلسه تنظیم بازار استان افزود: آذربایجان غربی قابلیت استفاده از تمام سیب تولیدی استان را ندارد و تولید سیب در این استان بر پایه صادرات برنامه ریزی می شود .

وی خاطرنشان کرد: امسال عوارض ۳۵ درصدی وضع شده برای صادرات این محصول اعمال نشد تا بازار مدیریت شود ولی با این حال بخشی از سیب تولیدی باغداران آذربایجان غربی در سردخانه ها باقی مانده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی افزود: کشاورزان، بخش عمده ای از سیب درختی تولیدی خود را در ایام عید عرضه کردند و براساس اطلاعات سامانه جامع انبارها میزان دقیق سیب موجود در استان ارزیابی و به‌زودی این اطلاعات نشر خواهد یافت.

 

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • فوت و فن پخت املت به سبک قهوه‌خانه‌های دربند (فیلم)
  • نامه دانشجویان دیار حافظ و سعدی به دانشجویان آمریکایی و اروپایی
  • نحوه پرورش درخت انبه با کمک میوه آن در گلدان خانگی (فیلم)
  • راز نگه‌داشتن گل طبیعی به مدت طولانی را می‌دانید؟
  • سفر به سومین دیار حرم اهل بیت (ع) در ایران -  بخش نخست
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • بررسی آخرین وضعیت سیب ذخیره شده در سرد خانه های آذربایجان غربی