Web Analytics Made Easy - Statcounter

آبشار یاسوج یکی از شاخص‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد است که از گذشته‌های دور مکانی برای تفریح و آسایش مسافران و گردشگرانی بوده که از گرمای جنوب به خنکای باغات این مکان گردشگری پناه می‌آورده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس؛ آبشار یاسوج یکی از شاخص‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد است که از گذشته‌های دور مکانی برای تفریح و آسایش مسافران و گردشگرانی بوده که از گرمای جنوب به خنکای باغات این مکان گردشگری پناه می‌آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جاذبه گردشگری در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی از جمله ساخت و سازهای غیرمجاز و تعرض به حریم آبراهه روبرو شده که ترافیک سنگین در مسیر این آبشار در مواقع پیک سفر این مشکلات را بیش از پیش نمایان می‌کند.

نبود طرح جامع سبب شده که ساخت و سازها در این مکان سلیقه‌ای و بدون برنامه باشد از طرفی مشکل دیگری که در این مکان گردشگری وجود دارد عدم مدیریت واحد و جاده برگشت است.

معضلات و مشکلات آبشار یاسوج سبب شده که برای حل آنها باید طرح جامع گردشگری آبشار تهیه شود و نهاد رسیدگی کننده به آن شهرداری یاسوج است.

طبق گفته کارشناسان طرح جامع آبشار اهداف مختلفی از جمله برون رفت از وضعیت اسکان و اقامت فعلی و تبدیل به پارک توریستی گردشگری، استفاده از حداقل سازه مصنوعی، ایجاد نمازخانه دائمی، عرضه مواد غذایی، اصلاح جداول، سکوهای نشیمن و استراحتگاهی، روشنایی محوطه آبشار مد نظر است.

 

  شهردار یاسوج در گفتگو با صبح زاگرس در خصوص آخرین وضعیت طرح جامع گردشگری آبشار بیان کرد: برای اعمال یک طرح گردشگری مناسب و با معیارهای ملی و منطقه ای شهرداری یاسوج با 10 شرکت مهندسی مشاور توانمند وارد مذاکره شدیم، پس از مذاکره با شرکت های مذکور، 3 مشاور برای ادامه کار انتخاب شدند.   مقدم با بیان اینکه مقدمه طراحی برای چنین کاری، آمادسازی نقشه های توپوگرافی است تا در خصوص عوارض طبیعی و مصنوعی که در محل وجود دارد و همچنین شیب محدوده این پارک پیش بینی های لازم صورت گیرد، گفت: جهت تسریع در انجام کار و همچنین کاهش هزینه ها و با توجه به اینکه شناخت کامل نیروهای شهرداری به منطقه، تهیه نقشه های توپوگرافی توسط واحد نقشه برداری شهرداری در تابستان آغاز شد.   شهردار یاسوج با اشاره به تعدد عارضه های طبیعی و مصنوعی در پارک آبشار، گفت: بخاطر وجود عوارض طبیعی و مصنوعی در پارک آبشار لازم بود تا کار تهیه نقشه های توپوگرافی با دقت و حساسیت بالایی انجام گیرد تا در روند طراحی خللی ایجاد نکند و هم اکنون نقشه های توپوگرافی در مراحل پایانی قرار دارد.   مقدم تصریح کرد: پس از نهایی شدن نقشه های توپوگرافی از مشاوران دعوت خواهد شد تا پیش طرح ها و ایده های خود را ارائه کنند و سپس بر اساس آن مشاور مورد نظر برای انجام طراحی نهایی انتخاب خواهد شد.         شهردار یاسوج با تاکید بر اینکه دیدگاه شهرداری و خواست شهروندان برای طرح جامع گردشگری آبشار در حد و اندازه یک طرح ملی است، گفت: در طرح جامع گردشگری آبشار به هیچ وجه کیفیت را فدای سرعت نخواهیم کرد و در تلاش هستیم طرحی جامع و ملی برای آبشار یاسوج تدوین شود.   وی گفت: مطالعات ترافیکی مسیر، موضوع اسکان در پارک جنگلی آبشار، امکان سنجی ایجاد وسایل تفریحی، هدایت آب های سطحی، نورپردازی و سایر آیتم های لازم در محیط های گردشگری در طرح جامع آبشار یاسوج دیده خواهد شد.   مقدم گفت: تا زمان آماده شدن نقشه های توپوگرافی و ارائه پیش طرح ها توسط مشاورین نمی توان زمان دقیقی از پایان طراحی و شروع عملیات عمرانی طرح جامع گردشگری آبشار اعلام کرد چرا که کار کیفی مدنظر است.   شهردار یاسوج با تقدیر از همکاری و حمایت معاونت عمرانی استانداری، بیان کرد: همکاری دستگاههای اجرایی و مالکان حقیقی و حقوقی که در محوطه آبشار صاحب اراضی هستند برای رسیدن به یک طرح ملی، ضروری است.   انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۹۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌یکشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ طی ساعات منتهی به ۸:۰۰ صبح شاخص کیفیت هوا با عدد ۹۶ در شرایط سالم (زرد) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۶۸ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های کاوه با شاخص ۱۶۰ و دانشگاه صنعتی با شاخص ۱۵۹ ناسالم برای عموم (قرمز)، رهنان با شاخص ۱۲۳ و ولدان با شاخص ۱۲۰ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های پارک زمزم با شاخص ۸۵، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۷۱، انقلاب با شاخص ۶۶، کردآباد با شاخص ۶۰ و سپاهان‌شهر با شاخص ۵۵ سالم (زرد)، فیض با شاخص ۴۹، میرزاطاهر با شاخص ۴۳ و فرشادی با شاخص ۳۳ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۹۶ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد، ایستگاه‌های خرازی با شاخص ۱۱۵ ناسالم (نارنجی)، احمدآباد با شاخص ۷۵ و پروین با شاخص ۳۸ (co۲) هوای پاک (سبز) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت سجزی با شاخص ۱۵۵ ناسالم (قرمز)، نجف‌آباد با شاخص ۱۲۱ ناسالم (نارنجی)، کاشان با شاخص ۹۸، قهجاورستان با شاخص ۹۹، مبارکه با شاخص ۵۲، خمینی‌شهر با شاخص ۵۹ و شاهین‌شهر با شاخص ۸۸ سالم (زرد)، ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و زرین‌شهر، دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، بررسی نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد طی امروز تا روز سه‌شنبه از شدت ناپایداری‌های جوی کاسته خواهد شد، سامانه بارش‌زا جدید طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه پیش‌بینی می‌شود. آسمان شهر اصفهان نیز امروز صاف تا کمی ابری از بعدازظهر افزایش ابر و وزش باد شدید همراه است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 748617

دیگر خبرها

  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • جشنواره‌های گردشگری با رویکرد ملی و بین‌المللی تدوین شود
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول
  • پایداری هوای قابل قبول برای تهرانی‌ها در یک هفته اخیر
  • هوای تهران در وضعیت «قابل قبول»